DNB tjente 232 millioner på fondsflopp

DNB tjente 232 millioner kroner i honorarer på et eiendomsfond før det floppet og raste i verdi.

Publisert 16. jan. 2012 kl. 07.39
Oppdatert 16. jan. 2012 klokken 07.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
DNB-sjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix

DnB Nor Eiendomsfond ble en økonomisk katastrofe for de 7.000 DNB-kundene som skjøt inn penger i 2006 og 2007, men meglerhuset DNB Markets tjente penger fra dag én, skriver Dagens Næringsliv.Meglerhuset fikk 232 millioner kroner i honorarer for å kjøpe eiendom for DNB-kunder, viser årsrapporten for 2007. Ved utgangen av året hadde endomsfondet kjøpt eiendommer for 12-13 milliarder kroner.Ifølge avisen hadde fondet kort tid etter tapt 60 prosent av sin verdi, mye på grunn av verdifall på svenske eiendommer i SveaReal, som ble kjøpt sammen med Orkla Finans.Informasjonsdirektør i DNB, Thomas Midteide, mener ikke honorarene var for høye.- I kroner og øre er dette mye penger. Men i forhold til eiendomsmassen er dette helt normal prising når det gjelder tilrettelegging og kjøp av eiendomsmasse. Faktisk er det nok i nedre sjikt for denne typen tjenester, sier han til DN.