Nye eneboliger koster stadig mer

Prisene på nye eneboliger har nå steget over 210 prosent siden bunnen i 1993.

Foto: Scanpix
Næringseiendom

Tall fra SSB sluppet tirsdag viser at prisene på nye eneboliger steg 1,7 prosent fra 2. kvartal til 3. kvartal 2011.På årsbasis - fra 3. kvartal 2010 til 3. kvartal 2011 - var prisoppgangen på 4,8 prosent. Til sammenligning har entreprenørenes byggekostnader steget 3,6 prosent i samme periode, ifølge SSBs byggekostnadsindeks for eneboliger i tre.Siden bunnivået i 1. kvartal 1993 har prisene på nye eneboliger steget med 210,2 prosent.Bruktboliger Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) lagt frem i går viste at prisene på bruktboliger falt 1,5 prosent fra november til desember, mens de sesongjustert steg 0,5 prosent.Les også: Nå kommer januar-skredetBoligprisene i desember lå 8,5 prosent over nivået i tilsvarende måned året før.Gjennomsnittsprisen for 2011 er 9,0 prosent høyere enn snittprisen for 2010.Christian V. Dreyer i NEF var dagens gjest i økonominyhetene på HegnarOnlineTV. Se sendingen her.

Nyheter
Personlig økonomi