Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mars 2012 viser at det nå i snitt koster 7.630 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 9,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,6 prosent.I snitt kostet det 10.650 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mars 2012, dette er en oppgang på 3,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5, prosent.
En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14.162 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 11,9 prosent.- Nå ser vi to ting: Det første er at det fortsatt er press i utleiemarkedet og at investorene nå kjøper boliger for utleie, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.Nå før påske er det noe færre leietagere på boligjakt enn normalt, men dette kommer raskt til å endre seg.- Vi forventer vesentlig flere leietakere i markedet over påske og trykket vil øke måned for måned før det når sitt topp punkt i august. Det er viktig at markedet får tilført en del nye boliger over påske, hvis ikke vil vi se nye prisrekorder på 1- og 2-roms leiligheter i Oslo i månedene som kommer, sier Skogheim.Han legger til at det blir stadig vanskeligere for de små investorene å finne gode utleieobjekt.