- Nordmenn er for rike

Hytteutleiegiganten Novasol sliter med å få tak i nok norske hytter for utleie.

Foto: Kurt Engen/Inviso.

- Dere er så rike at dere har råd til å la være, mener Novasol-direktør Torbjørn Fredman til dn.Han beskriver situasjonen i Norge som ganske unik i forhold til i resten av Europa.- I andre land opplever vi at eierne i stadig større grad ønsker å leie ut når de selv ikke bruker hyttene sine. Slik er det ikke i Norge. Flere hundre tusener hytter står tomme samtidig som vi har mange utenlandske kunder som ønsker å leie dem, fortsetter Fredman.Han mener det har noe med den norske økonomien å gjøre.- Dere nordmenn er ikke presset. Dere har råd til å la være. Nordmenn er rett og slett for rike, sier Fredman til avisen.Han tror også nordmenn generelt er skeptiske til å dra fremmede inn i sine private hytter.