Små leiligheter solgt for spinnville priser

Alarmerende få boliger er til salgs i Oslo. - Budrundene er vanvittige. Det er krise for mange nå, sier Nordvik-megler Fredrick Haarr til HegnarOnline.

Om sommerstemningen har senket seg over eneboligmarkedet, kan ikke det samme sies om leiligheter i hovedstaden.- Tilbudet av leiligheter har aldri vært så lavt om sommeren så lenge jeg kan huske. Spesielt høyt er tempoet for mindre leiligheter, som tar helt av i budrundene. Det er jo positivt for selgerne, men en skal være litt obs på kjøperne også, sier partner og megler Terje Tinholt til HegnarOnline.Følg HegnarOnline på Facebook her!621 boliger til salgs i Oslo En rask sjekk på Finn.no viser at bare 621 boliger er til salgs i Oslo akkurat nå.- Vi opplever en mye høyere aktivitet enn det som er vanlig på denne tiden av året, og har aldri solgt så mye i juni som i år. Vi har jobbet mer enn vi trodde vi skulle gjøre, og er nesten fullt bemannet, sier Tinholt videre.En bekymret megler - på kjøpernes vegne - tror det kan komme et prisløft til høsten som vi ikke har sett tidligere.- Jeg er redd det kan skje, og det er ikke sunt. Riktignok kommer en del leiligheter ut i august, men ikke på langt nær av det markedet etterspør, sier Tinholt.Snarøya-villa til 13,2 millionerHvem er kjøperne?- Vi ser foreldre som hjelper barna sine, og vi ser en del oppkjøpere som pusser opp for å selge, eller investerer for utleie. Presset sprer seg videre til leiemarkedet, og det er mankoen som tar oss nå.- Myndighetene må reagere før det blir helt tullball - folk sitter bare og holder igjen, sier Tinholt.Og reaksjonen må først og fremst komme i form av bygging av flere boliger - og kanskje spesielt mindre leiligheter.Ifølge megleren gjelder trenden med raske salg til spreke priser dels for eneboliger også.Han viser til en villa i Bruksveien på Snarøya, som nylig gikk for 13,2 millioner, 1,2 millioner kroner over prisantydning.To friske salg Jurist og eiendomsmegler Fredrick Haarr hos Nordvik & Partners Frogner kan bekrefte det han kaller "et vanvittig trykk" på mindre leiligheter om dagen.Mandag denne uken formidlet Haarr salget av en 2-romsleilighet i Hagegata på Tøyen for 2,6 millioner kroner. Det var 410.000 over prisantydningen på 2,19 millioner kroner.Dagen etter solgte han en 1-romsleilighet i Thorvald Meyers gate 5 på Grünerløkka (bildet) for 1,9 millioner kroner. Leiligheten i 4. etasje gikk dermed hele 510.000 kroner over prisantydning.- Sistnevnte er klar prisrekord for 1-roms i borettslaget. Den forrige rekorden ble satt for en måned siden, da en leilighet i samme bygg, men med bedre standard, gikk for 1,78 millioner kroner.- En av budgiverne skremte vekk nesten alle med et tidlig bud på 1,75 millioner kroner. Flere deppet da veldig, og hadde nærmest gitt opp etter å ha tapt en haug av budrunder, sier Haarr.Han kan fortelle at én til kom på banen, og disse to knivet helt opp.- Selger var åpenbart fornøyd med prisen, men kjøperen var også veldig happy med å ha vunnet budrunden, føyer megleren til.- Vanvittige budrunder Han beskriver budrunden som "vanvittig" også for leiligheten i Hagegata.- Vi hadde "en hel haug" av interessenter på visning. Prospektene ble revet bort, og vi fikk hele ni budgivere, sier Haarr.Megleren kan også fortelle at begge de omtalte leilighetene har bad fra byggeår, mens den i Thorvald Meyers gate også har originalt kjøkken (fra 1966).- Felleskostnader på over 3.000 kroner i måneden var heller ikke til hinder for interessen for sistnevnte. Selger vurderte å vente til sommeren, men valgte å kjøre på nå, sier megleren.Det angrer vedkommende neppe på i dag.- Det er krise for mange Haarr unner seg nå litt ferie for å lade opp til kjøret i august, da også eneboligene kommer tilbake i markedet for fullt. Som Tinholt tror også Haarr at boligprisene vil fortsette oppover.- Det er vanvittig mange kjøpere der ute, og en ekstrem mangel på både leiligheter og eneboliger opp mot 10 millioner. Og det spesielle med små leiligheter er jo at det ikke lenger bygges så mange av dem.- Effekten er at det blir nesten umulig, og iallfall knalltøft, for studenter å komme seg inn i markedet uten hjelp fra foreldre. Det koker såpass mye på små leiligheter nå at det er krise for mange, avslutter Haarr overfor HegnarOnline.Alle bilder gjengitt med tillatelse fra megler.