Ble tilbudt 3,2 mill. i juni, solgte for 4,65 mill. i går

Meglerbytte fikk sjelden, idyllisk 3-roms midt i Oslo til å smelle én million kroner over prisantydning. - Du kan si selger er meget fornøyd, sier Aktiv-megler Håkon Strand til HegnarOnline.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 14.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 952 ord

Før sommeren ble en 3-roms selveierleilighet i Gustavs gate, en liten enveiskjørt tverrgate mellom Oscars gate og Josefines gate i Homansbyen, lagt ut med prisantydning 3,6 millioner kroner.Megleren kjørte flere visningsrunder, men klarte ikke å lande et salg.Denne uken var det nye visninger - samme prisantydning, men med ny megler. Daglig leder og partner Håkon Strand hos Aktiv Eiendomsmegling St. Hanshaugen i Oslo anslår antall besøkende til vanvittige 300 mandag, og kanskje halvparten tirsdag.- Det var en del som var der begge dagene, og i tillegg hadde jeg mange private visninger, sier han til HegnarOnline, etter en hektisk dag i telefonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!Noen få grep ga 1,45 mill. mer Da støvet hadde lagt seg etter budrunden, sto Strand igjen med en salgssum på 4,65 millioner kroner, voldsomme 1,06 millioner over prisantydning, og 750.000 kroner over takst.- Det er jo litt fascinerende. Den forrige megleren fikk inn et indikativt bud på 3,2 millioner før sommeren, så du kan si selgeren er meget fornøyd med prosessen, og at han fulgte de rådene jeg ga ham, sier Aktiv-megleren.Hvorfor fikk eieren nesten 1,5 millioner mer nå?- Vi gjorde en del grep, både innvendig og i hagen. Leiligheten så kjedelig ut og hagen var uryddig, så vi måtte "shine" opp litt. Og leietagerne som bodde der ble sagt opp- Vi presenterte boligen på en måte den fortjente. Det er jo ingen hemmelighet at dette er en særegen og sjelden bolig, noe også bildene viser. Som megler handler det om å råde kunden til å ta grepene som får frem potensialet ved sin eiendom. Megling bør ikke være fabrikkdrift, men skreddersøm, fortsetter Strand.- Slipper krangel om plass i hagenHva gjør eiendommen særegen og sjelden?- Vi kan jo starte med beliggenheten - den er det ikke mye å si på. Eiendommen ligger stille og rolig til. Du har litt trafikk i Josefines gate, men er godt skjermet fra suset derfra. Hagen er flott, med masse areal der du aldri vil krangle med naboene om hvor å sette seg eller legge seg ned.- Det hadde også en effekt at flere busker nå står i full blomst. Videre ser P-plassene foran ordentlige ut, med én til hver bolig pluss gjesteparkering, forteller megleren (bildet).Les også: Komiker-leilighet solgt etter vanvittig rekordVerneverdig, klassisk murvilla Selve leiligheten er én av fire i sameiet, som befinner seg i en klassisk murvilla - også kalt patrisiervilla oppført i 1859. Villaen ble ombygd i 1906, og senere seksjonert. Eiendommen er bevaringsverdig og står oppført på Byantikvarens "gule liste".Etter en omfattende rehabilitering i 2010 fremstår gården godt vedlikeholdt - både inn- og utvendig, hvor leserne vil merke seg tårnbygget.- Dette er fellesareal. Tårnhuset bidro sikkert ikke til at noen betalte ekstra, men er litt artig. Det er ikke plass til mer enn et bord og to stoler der, men vinduene gir deg 360 graders utsikt, selv om den ikke er noe å skryte av, fortsetter megleren.- Mange finner idyllen verdifull Strand tror mange finner stillheten og roen midt i byen verdifull.- Særlig de som kommer fra landet synes nok det er bedre å bo i enebolig enn i blokk. Du slipper å forholde deg til folk med andre interesser enn deg selv, og som for eksempel kan sette søppelet fra seg i gangen- Her er det bare fire leiligheter, som er mye lettere å forholde seg til, sier Strand.Du vil ikke si at prisantydningen var for lav?- Jeg ville nok ha vurdert den høyere enn 3,6 millioner, men det var selger som ønsket samme prisantydning, og jeg gikk ikke i voldsom diskusjon med ham om det, svarer megleren.- Må få selger til å forstå Han skjønner ikke mye av hvordan den forrige megleren ikke fikk solgt.- Markedsføringen før sommeren var ikke en sånn eiendom verdig. Forskjellen på meglere er stort sett graden av interesse, engasjement og ikke minst kvaliteten i rådene som gis.- Her er det liten tvil om at våre råd ledet til et helt annet resultat enn rådene fra forrige megler, til tross for at det er samme vare i samme marked - til omtrent samme tid, sier Strand.Det verste er ifølge megleren at det går an å ta så lett på det å få selger til å forstå betydningen av å gjøre de små grepene som må til for å fremheve eiendommen.- Folk må slutte å bruke meglere de anser som en kostnad, og heller kjøpe meglere som sikrer et optimalt resultat. Det er bedre å bruke noen titusener ekstra på avisannonser og materiell, og sikre at det gjøres en ordentlig jobb, enn å kaste ut penger på meglere som ikke fortjener det, sier Strand, som ikke vil nevne hvor megleren kom fra i dette tilfellet.Sto og falt på 25.000 kroner 3-romsleiligheten i 2. etasje, med P-rom 72 kvadratmeter fordelt på blant annet to romslige soverom og stue med vedkamin, ble gjenstand for veldig høy trafikk på nettet - rundt 20.000 treff.- I tillegg til Finn.no gikk vi bredt ut med annonser i aviser, og fikk mange telefoner på det også, sier megleren.Resultatet ble 13 budgivere, og "en hel haug" på liste.- En god del av budgiverne ble med nesten helt opp, og på 4,35 millioner var det vel fortsatt 4-5 igjen. Det nest høyeste budet var 4,625 millioner, mens det tredje høyeste var på 4,55 millioner kroner.Så det sto altså om 25.000 kroner?- Det er ikke mye med en slik salgssum, men flere hadde nok da allerede tøyd strikken maksimalt, og vel så det, sier Strand.Hva med standarden?- Den er ikke høy, og det var mange på visning som oppfattet dette som et oppussingsobjekt. Jeg føler ikke at dette er en bolig hvor du må ta alt, men et bad uten varmekabler vil nok de fleste gjøre noe med, avslutter Aktiv-megleren overfor HegnarOnline.