Derfor kan nye boliger bli enda dyrere

Boligprodusentenes Forening har lagt frem nye tall for boligbyggingen.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 10.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
Byggeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Det ble startet bygging av flere boliger i årets andre kvartal enn i månedene før, men til sammen er det mindre aktivitet så langt i år enn på samme tid i fjor.Det kommer fram i en boligmarkedsanalyse Boligprodusentenes Forening legger fram fredag. Igangsettingen i første halvår ligger 1,6 prosent lavere enn i fjor, selv om det ble satt i gang 1,4 prosent flere utbygginger i andre kvartal enn i første. Dermed var det omtrent like mye ny aktivitet i andre kvartal 2012 som i samme kvartal i fjor.Den samme rapporten viser at salget av nye boliger så langt i år ligger 4,7 prosent høyere enn i fjor. Etterspørselen er altså stigende, mens tilbudet er fallende. Det kan føre til ytterligere prispress på nye boliger over tid.Månedene april til juni er tradisjonelt den tiden på året det settes i gang færrest nye prosjekter, mens toppene normalt kommer i årets siste kvartal. Sammenlignet med tidligere år, er det likevel tydelig at aktiviteten er høy for årstiden.- Det er det ingen tvil om, og hvis vi kan opprettholde et tilsvarende godt nivå videre, borger dette for gode markedsutsikter også for 2013, skriver foreningen i rapporten. (©NTB)