- Om vi merker euro-krisen? Svaret er nei

Enkelte firmaer kan ikke ha adresse hvor som helst. Små og dyre lokaler rives vekk.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 11.31
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
Fra Aker brygge. Foto: Finansavisen.

Ifølge en fersk Prime office-rapport fra CB Richard Ellis hadde Oslo verdens 47. dyreste kontorlokaler ved utgangen av 2. kvartal, basert på 4.232 kroner i gjennomsnittsleie per kvadratmeter per år.Sammen med Hamburg og Londons West End er Oslo ifølge Finansavisen ett av få markeder med "sterk leieprisvekst", det vil si 11,1 prosent på årsbasis per utgangen av 2. kvartal. Det ga 20. plass på vekstoversikten.- Om vi merker eurokrisen her hjemme? I utleiemarkedet i Oslo er svaret nei. Leieprisene i prestisjesegmentet er opp 15 prosent det seneste året, og utleiemeglerne som jobber med det, er ikke bekymret, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom.Han karakteriserer overfor avisen etterspørselen i Oslos CBD (Central Business District - Vika, Aker brygge og Tjuvholmen) som "stabil og god".- Små finansfirmaer, private equity-selskaper og spesialiserte konsulenthus har tatt små og dyre lokaler på Aker brygge og Tjuvholmen i det siste. Et par aktører innen olje og energi har gjort det samme. (...) Vi har også forretningsadvokatene, som skal sitte på en av disse adressene, sier han.Ett firma som er på flyttefot, er SJ Arkitekter, som fra neste vår skal over i nyoppussede kontorer i Bryggegata 7/9 på Aker brygge. Finansavisen erfarer at årlig husleie er så høy som 3.600 kroner per kvadratmeter.Følg HegnarOnline på Facebook her!