Så mye dyrere har det blitt å bygge bolig

Byggekostnadene krabber videre oppover. Så mye dyrere har det blitt å bygge i løpet av det siste året.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 10.37
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
Boligbygging. Foto: NTB Scanpix, Kjell Herskedal.

Tall fra SSB viser at byggekostnadene for boliger steg 0,1 prosent fra juni til juli. Arbeidskraftkostnadene utviklet seg flatt, mens materialkostnadene ble 0,4 prosent høyere.Byggekostnadene for boligblokker og eneboliger av tre ble hhv. 0,1 og 0,2 prosent høyere. Materialkostnadene for boligblokker og eneboliger av tre steg 0,4 prosent for begge boligtypene.På årsbasis Fra juli i fjor til juli i år steg byggekostnadene for boliger med 2,9 prosent, mens materialkostnadene la på seg 3,2 prosent. Arbeidskraftskostnadene steg også 3,2 prosent.For boligblokker var veksten i byggekostnadene 2,5 prosent, mens den var 3,1 prosent for eneboliger av tre. Materialkostnadene steg 3,0 og 3,4 prosent for hhv. boligblokker og eneboliger av tre.Følg HegnarOnline på Facebook her!