TV-kjendiser risikerer skattesmell

Kjendisdeltakerne i tv-programmet "Heder og hammer" kan ryke på en real skattesmell.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 08.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Vestfossen 20040927. Mange benytter arbeidskraft fra de nye EU-medlemslandene når de skal pusse opp huset.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Bendiksby, Terje

Mens Lise Fjeldstad fikk rotekjelleren pusset opp, fikk fiolinist Arve Tellefsen ny TV-stue. Mens rapperen Vinni kunne glede seg over nytt kjøkken i TV2-programmet "Heder og Hammer, skriver vg.Det verken tv-kanalen eller produksjonsselskapet opplyste om var at oppussingen trolig er skattepliktig.Det medfører at deltakerne i "Heder og hammer" risikerer en saftig skattesmell.- Hvis det er avtalt at kjendisen skal utføre et oppdrag, for eksempel å stille opp på et intervju, mot at de får en økonomisk verdi, for eksempel at de får varer eller får sin bolig pusset opp, så er dette skattepliktig inntekt, sier Sigmund Wiker i rettsavdelingen i Skattedirektoratet til avisen.Dette ante motorsyklist Pål Anders Ullevålseter - som også deltok i oppussingsprogrammet, lite om.- Dette har jeg ikke blitt orientert om. Nå er det opp til hver enkelt å følge sånne regler. Men de burde gitt meg informasjon om dette, sier han til vg.TV2 viser til produksjonsselskapet Mediacircus.