Vil si farvel til Oslo Børs

Et av eiendomsselskapene på Oslo Børs vil hjem til Sverige.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 09.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Peter Strand. Foto: Finansavisen.

For å synliggjøre selskapet i det svenske markedet, har styret i Northern Logistic Property (NLP) gitt ledelsen mandat til å evaluere en evt. notering på Nasdaq OMX Stockholm, og følgelig en avnotering fra Oslo Børs.Det går frem av en børsmelding mandag.NLP viser til at selskapet har største delen av sin portefølje i Sverige, at det i 2010 flyttet sitt hovedkontor til Lund i Sør-Sverige, at samtlige ti ansatte er svenske, og at selskapet siden 4. kvartal 2011 har anvendt SEK i sin rapportering, samt svensk som språk i sin eksterne kommunikasjon.- En notering i Stockholm forventes øke interessen for selskapet, og muliggjør eksponering mot et større eiendomsmarked og en bredere investorkrets. Den noterte eiendomssektoren i Sverige omfatter 16 selskaper med en samlet børsverdi over 100 milliarder svenske kroner, skriver selskapet.NLP har i dag 854 aksjonærer, hvorav de ti største eier 55 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!