Flytt fra Oslo om du tjener under 700.000 kroner

Det er ikke en menneskerett å bo innenfor Ring 2 i Oslo.

Oslo City. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
Næringseiendom

Den gamle tommelfingerregelen om at du ikke bør ta opp lån på mer enn 2-3 ganger inntekten er for lengst lagt død.Et opphetet boligmarked sender prisene til værs. Det gjør det meget vanskelig for personer med gjennomsnittlig inntekt, eller lavere, å sikre seg en bolig sentralt i Oslo.Nå skal det sies at flere eksperter at gjort det klinkende klart at det slett ikke er en menneskerett å bo innenfor Ring 2.Les også: Trygve Hegnar om boligpriser og utleie- Dersom man tjener mindre enn drøyt 400 kroner per time eller cirka 700.000 kroner i året før skatt, bør man strengt tatt flytte fra byen, sier analysesjef Lars Mikelsen i Norcap til DN.- Vi har beregnet den årlige kapitalkostnaden på boligen, fullfinansiert med 10 års fastrente, samt reisekostnader, og sammenlignet dette med hvor mye ekstra reisetid man bruker. Det økonomisk-teoretiske argumentet er som følger: dersom du sparer mer penger på å reise en time enn du tjener på å arbeide en time, bør du jobbe en time mindre og heller reise lengre, sier Mikelsen.Mikelsen innrømmer derimot at det kan ha en egenverdi å bo sentralt, som ikke nødvendigvis kan måles i penger.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Personlig økonomi