- Gunstig å binde renten nå

Fastrentene er rekordlave. Du har lite å tape og mye å vinne på å binde boliglånsrenten nå, mener eksperter.

rente.jpg
Næringseiendom

I dag kan du binde renten i fem år på 3,67 prosent i effektiv rente. Økonomer tror at den flytende renten skal opp i samme periode - til et nivå på rundt 6 prosent, skriver vg.Har du to millioner i gjeld utgjør forskjellen 30.000 kroner i året etter skatt.- Hvis du ikke vil betale banken et par tusenlapper ekstra i måneden når renten stiger, er det bare å klinke til og binde, sier Dine Pengers renteekspert, Günther Backe til avisen.Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea er av samme oppfatning.- Historisk er vi på et ekstremt lavt nivå. Vi må tilbake til våren 1949, for å finne lavere, lange renter.- Risikoen for renteoppgang er mye større enn muligheten for at renten faller litt lenger. Særlig mener jeg du gjør en god deal om binder i ti år, mener Juel.

Nyheter
Personlig økonomi