Økonom frykter het bolighøst

- Presset i boligmarkedet har ikke blitt mindre enn på samme tid i fjor, sier sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret.

Visning. Prospekt. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.
Næringseiendom

- Det er større sjanse for en sterkere prishøst i år enn i fjor enn det motsatte, sier sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret.Han tror det eneste som kan bidra til å dra ned prisveksten, er at prisene er en god del høyere enn hva de var på samme tid i fjor.- Men det er da også det eneste som kan dempe veksten. Likevel vil dette neppe slå særlig mye ut i høst. Om mulig enda flere på visning vil nulle ut effekten av at prisene er høyere enn i fjor, sier Senneset.Til tross for at han venter et svakt prisfall i de faktiske prisene etter at august er unnagjort, ser han fortsatt på prisøkning justert for sesongvariasjoner.Senneset peker på at det er misforhold mellom boligvekst og boligbygging i mange av byene som sørger for det hete boligmarkedet.

Nyheter
Næringseiendom