To-roms leilighet kan sette prisrekord på Grønland

I Platous gate på Grønland selges nå en 3 år gammel, 48 kvadratmeter stor 2-roms leilighet med like stor terrasse. Men prisen er stiv.

Platousgate 6 med utsikt fra terrassen mot Grønland kirke. Foto: Aktiv
Næringseiendom

- Dette er en spesiell leilighet og det må man betale for, sier partner og eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling, Håkon Strand, til HegnarOnline.To-romsleiligheten ligger i 3. etasje med heis på Helga Helgesensplass i svingen opp mot Enerhaugen, i enden av Grønlandsleiret. Grønland kirke og Politihuset ligger like i nærheten.Det er felles sentralfyring og vannbåren varme i alle gulv, med varmekabler på badet.Det skal være gode parkeringsmuligheter i gatene rundt bygget og noen plasser til utleie i kjelleren, heter det i prospektet.Leiligheten med bruksareal på 48 kvadratmeter er fra 2009. Den har en liten innglasset vinterhage, men det som gjør den spesiell er den 50 kvadratmeter store terrassen med glass rundt. Den var vinnerhagen fra Bo Bedre i 2011, og har blant annet grillplass, sittegruppe og saltvanns jacuzzi. Og alt følger med.I tillegg har man tilgang til en felles takterrasse, designet av Snøhetta, som strekker seg over hele bygget. Som det fremgår av prospektet er den inndelt i soner som er møblert med sittegrupper og egen grillplassOg Strand har priset leiligheten i det øvre sjiktet på Grønland. For to-roms leiligheten med terrasse og tilgang til en stor felles takterrasse er prisantydningen på 3,16 millioner kroner og inkluderer fellesgjeld på knapt 1,6 millioner kroner, som i øyeblikket har en flytende husbankrente på 2,8 prosent.Prisen tilsvarer imidlertid nesten 66.000 kroner kvadratmeteren og ligger i hvert fall i det øverste sjiktet i området. Og tar man ugangspunkt i en kvadratmeterpris på 45.000 kroner for leiligheten, koster terrassen 1 million kroner.Felleskostnadene er 5.220 kroner måneden, hvorav 2.743 kroner er renter. Avdragene kommer først om noen år.Strand hevder at han allerede har flere interesserte før visning og at han ikke vil bli overrasket om leiligheten går for prisantydning, eller kanskje til og over den.Får han prisantydningen vil det trolig sette en ny rekord for to-roms leiligheter i området.Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget.Se flere bilder og mer informasjon om leiligheten.

Nyheter
Personlig økonomi