Analysesjef: Investorer må ikke ha dette fondet

De som traff toppen, har tapt halvparten av investeringen. Nå vil Aberdeen-fond ha med investorene i tre år til.

Lars Mikelsen. Foto: Johnny Syversen.
Næringseiendom

Eiendomsfondet Aberdeen Eiendomsfond Norge II har en avkastning på minus 15,2 prosent siden oppstarten i november 2005.De som kjøpte på topp før finanskrisen, har tapt halve investeringen, skriver DN.- Vi vil ha ut verdieneForvalterne vil forlenge fondets levetid fra 2015 til 2018 - ifølge avisen til protester fra aksjonærer.- Vi vil ha ut verdiene og få dem over på tørt land. De som vil være i eiendom, har flust av tilbud. Investorene er ikke avhengige av å sitte i dette fondet, sier analysesjef Lars H. Mikelsen i Norcap, som på vegne av kunder eier 3,8 prosent av fondet.Det vil si ca. 67 millioner kroner, basert på verdijustert egenkapital.5-600 millioner i honorarerNorcaps kunder har ifølge Mikelsen en "grei avkastning" på Aberdeen-investeringen.Ifølge DN dro Aberdeen inn over en halv milliard kroner i honorarer frem til og med 2011. Forvalterne har sagt seg villig til å fire på honorarene dersom levetiden forlenges.Forvaltningshonoraret er på 0,75 prosent og transaksjonshonoraret 0,25 prosent, men forvalter Per Samuelsen sier til avisen at Aberdeens netto er mye lavere.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi