Den norske eiendomsinvestoren Per Harald Løkkevik har sittet ni måneder i fengsel i Tyskland.Det melder.Marerittet for Løkkevik startet i februar 2011. Da ble han arrestert og varetektsfengslet av tysk politi etter et års etterforsking for urettmessig å ha fått utbetalt 13,5 millioner euro i subsidier til luksushotellprosjektet Hohe Düne utenfor Rostock.Ifølge nettstedet mottok investoren og hans Odin Group rundt 366 millioner kroner i stats- og EU-støtte for milliardprosjektet.Etter mye frem og tilbake i rettssystemet bestemte statsadvokaten i Rostock seg tidligere i år for å prøve saken i en høyere rettsinstans i Rostock.Løkkevik må ifølge Estate derfor innfinne seg med å møte i retten nok en gang - uvisst når.Ifølge tiltalen skal Løkkevik på en kunstig måte ha delt prosjektet i to for å få mer støtte, men en uavhengig granskning utført av PWC konkluderte med at delingen hadde null effekt på subsidiestørrelsen - som for øvrig også ble vurdert som riktig.Journalister i Rostock kaller saken en skandale, og spekulerer i om statsadvokaten bruker Løkkevik som brikke i et politisk spill.Estate forteller også at statsadvokaten i Rostock i fjor tok ut ny tiltale mot Løkkevik, for ikke å ha betalt skatt og avgifter for polske arbeidere ved hotellet i 2007-2009.Dato for rettssak er ikke satt.