1. juli - tre dager etter at Olav Thon fyller 90 år - tar Thon Hotels over driften av Britannia Hotel i Trondheim, som har stått på hotellkongens ønskeliste siden 1950-tallet, skriver dn.Olav Thon er ifølge avisen lysten på å danne en kjede av eksklusive hoteller - Thon Classics.- Dette blir på en måte en bursdagsgave til meg selv, sier Thon til DN.Britannia blir det fjerde eksklusive hotellet i Thon-systemet.Fra før eier Thon Bristol Hotel i Oslo, Hotel Rosenkrantz i Bergen og Stanhope Hotel i Brussel. Disse passer ikke inn i noen av Thons kjedekonsepter i dag, og planene er å markedsføre de fire under en egen paraply.Britannia har hatt et samlet underskudd de tre siste årene er rundt 20 millioner kroner. På spørsmål fra avisen om hvordan de skal greie å få hotellet i pluss igjen, svarer Thon:- Jeg pleier vel å få til det jeg prøver på. Er en gammel vane det.