KjøpLogg inn

Han må selge livsverket etter valutalån

Flere av investorens eiendommer selges på tvangssalg.

Publisert 2. juni 2013 kl. 22.32
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
Tromsø - Foto - Scanpix

Tromsø-investor Odd Petter Vesterli må selge fire eiendommer i Rikke Eiendom på tvangssalg, skriver DN.Sparebank 1 Nord-Norge risikerer milliontap. Det er blant annet valutalån i sveitser-franc som har løpt løpsk. Lån på 28,5 millioner kroner økte til over 37 millioner kroner, skriver avisen.Eiendommene som blir tvangssolgt er taksert til 33,45 millioner kroner.- Ved tvangssalg taper alle penger. Dette er en finansiell maktdemonstrasjon overfor Rikke Eiendom AS. Jeg er fortvilet, sier Vesterli til DN.Det er Handelsbanken, som har 3,4 millioner utestående, som har kjørt prosessen mot Vesterlis selskap, men etter det DN erfarer vil også hovedkreditor Sparebank 1 Nord-Norge tre inn i tvangsprosessen.