KjøpLogg inn

Hun får 2,7 mill. for tomt verdt 120 mill.

Anne Brit Ramsnes blir avspist med 23 kroner kvadratmeteren for kremtomt.

Publisert 1. juni 2013 kl. 10.53
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Anne Brit Ramnes. Faksimile fra Finansavisen 1. juni 2013. Fotograf: Øyvind Ellingsen/Rogalands Avis

Finansavisen beretter lørdag de mange historiene om offentlig urett mot tomteeiere.Et av skrekkeksemplene er Anne Brit Ramsnes, som sitter på en eiendom på 120 mål på Stokka, midt i Stavanger. Kommunen vil kjøpe henne ut for 2,7 millioner kroner. Som boligtomter kunne området hatt en verdi på rundt 120 millioner kronerRamsnes ønsket å skille ut noen få boligtomter, men i stedet ble saken snudd opp ned. Bystyret i Stavanger besluttet å ekspropriere eiendommen.Stavanger kommune betaler henne i dag 23 kroner per kvadratmeter.Ramsnes nekter å underskrive skjøtet.- Det er en utrolig forskjellsbehandling. Andre grunneiere har fått lov til å skille ut tomter til boligbygging. Min eiendom skal bli friområde. Boligene i området vil stige i verdi som følge av eksproprieringen. Det står allerede nå i boligannonsene at det er kort vei til friområde. Og dette skal jeg betale for? sier Ramsnes.Les alle skrekkhistoriene i Finansavisen: