Boligprisene videre opp - her stiger de mest

Norske boligpriser fortsetter oppturen. Enkelte områder og boligtyper utmerker seg mer enn andre.

Smau i Bergen. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Statistisk sentralbyrås (SSB) boligprisindeks viser at boligprisene i Norge i snitt steg 2,6 prosent fra 1. til 2. kvartal i år.Eneboliger ble 3,8 prosent dyrere, mens prisene på blokkleiligheter og småhus steg hhv. 1,2 og 0,8 prosent.Sterkest vekst i perioden hadde Hedmark/Oppland og Vestlandet utenom Bergen, hvor boligprisene steg hhv. 7,7 og 6,1 prosent. I Nord-Norge og Trondheim falt prisene hhv. 0,5 og 0,4 prosent.På årsbasis er prisene ifølge SSB opp 5,4 prosent, og storbyene trekker naturligvis opp.Prisene i Bergen er opp 9,8 prosent, mens prisveksten i Trondheim kommer inn på 6,3 prosent. Stavanger og Oslo med Bærum kan notere seg for oppgang på hhv. 4,5 og 5,3 prosent.Mer om prisoppgangen og hvor det stiger Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi