Friele-datter og Stang-sønn ga 11 millioner for rekkehus

Det forlovede paret flytter inn i fasjonabelt strøk der "fabrikkeiere og annet fintfolk" bodde i gamle dager.

Foto: Google Street View.
Næringseiendom

Kaffearving Birgitte Friele og ordførersønn Fabian Emil Stang har betalt 11 millioner kroner for et fasjonabelt rekkehus på Storhaugen nedenfor Svartediket i Bergen.Det skriver Bergens Tidende, som erfarer at kjøpet ble gjennomført uten megler.Farfar Friele bodde herParet, som tidligere i år bekreftet at de hadde forlovet seg, har ifølge avisen planer om å pusse opp murhuset fra 1916-17 med utsikt over Store Lungegårdsvann og Bergen sentrum.BT skriver at Birgitte Frieles farfar, Hermann Friele sr., vokste opp på Storhaugen rett nedenfor rekken av fire hus der barnebarnet nå har kjøpt.Rekkehusene i området ble ifølge Byantikvaren tegnet av arkitekt E.O. Schou, også kjent for Den Nationale Scene og Fløirestauranten.Avisen viser også til Svartediket Vels minnebok "En bygd i byen", der Storhaugen omtales som et område der "fabrikkeiere og annet fintfolk" bodde i gamle dager.Herman Frieles eneste barn Friele er Herman Frieles eneste barn, og eier 14,6 prosent av Kaffehuset Friele. 10 prosent eier hun direkte gjennom sitt Santos AS, mens resten er gjennom hennes 25,55 prosent eierandel i Frico Invest AS.Hun sitter også i styret der pappa er formann.Kaffehuset Friele omsatte i fjor for 942,4 millioner kroner, og satt igjen med et driftsresultat på 96,4 millioner kroner.Resultatet før skatt kom inn på 77,7 millioner kroner, mens 53,5 millioner kroner lå igjen på bunnlinjen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi