Rentevekst hos DNB provoserer huseierne

Torsdag kunne DNB melde at de har økt renteinntektene med 846 millioner kroner de siste tre månedene. Det får Huseiernes Landsforbund til å se rødt.

Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund. Foto: Finansavisen
Næringseiendom

Renteoppgangen har ført til at renteinntektene økte med over 12 prosent. Det tilsvarer over 846 millioner kroner, til 7.480 millioner.- Det later til å bli enda et rekordoverskudd i norske banker i år, og dette er det i stor grad kunder med boliglån som betaler for, sier Peter Batta, administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund, til NTB.Da DNB valgte å sette opp boliglånsrenten med 0,3 prosent, satte dette i gang en heftig debatt.Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) var blant dem som uttalte at å heve renten var helt unødvendig, og at bankene ikke kunne skylde på strengere kapitalkrav fra staten.- Norske banker er bunnsolide. De må øke egenkapitalen sin, men nå legger banker som DNB opp et veldig hardt løp. Hvem det er som har bestemt at norske banker skal være så solide, er uklart, sier Batta.DNB selv hevder renteøkningen er et ledd i en langsiktig plan for å drive bærekraftig.- Akkurat nå har noen banker lavere boliglånsrente enn oss. Men dersom kundene ser på vårt tilbud over tid, mener jeg vi absolutt har en konkurransedyktig tjeneste, sier konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, til NTB.

Nyheter
Næringsliv