Samskipnadene spår fortsatt boligkamp

Studentsamskipnadene har like lange boligkøer som før, selv om studentene blir spådd en lysere bolighøst enn i fjor på det private markedet.

Foto: Scanpix
Næringseiendom

Fredag offentliggjør Samordna opptak det endelige inntaket til høyere utdanning. Det vil si at tusenvis av ungdommer skal begynne et nytt studieår og trenger et sted å bo.Til Dagens Næringsliv opplyser Utleiemegleren at antall utleieboliger øker. Det betyr reduserte priser og er godt nytt for slunkne studentlommebøker.Men Studentsamskipnadene i Norges største byer sier at et voksende privat utleiemarked foreløpig ikke har gitt seg utslag i kortere boligkøer.- Før ferien hadde vi 6.000 boligsøkere, og det er en økning på 30 prosent fra i fjor. Da ble det spådd at det ville være ekstra vanskelig å finne private hybler, noe som førte til at prisene ble skrudd i været ved semesterstart. Foreløpig har vi liten grunn til å tro at situasjonen vil bli veldig annerledes i år, sier boligdirektør ved Studentsamskipnaden i Trondheim, Terje Bostad, som har 5.100 hybelenheter totalt.Ventelistene i Bergen og Stavanger er heller ikke preget av et lettere privat leiemarked, og tall fra mandag formiddag viser at 3.350 står på venteliste ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). Samskipnaden huser for øyeblikket rundt 10.000 studenter.- Vi opplever at markedet fortsatt er vanskelig både gjennom Samskipnaden og på det private markedet. Hos oss er det i tillegg en tendens til at studentene bor lenger enn tidligere, sier Fredrik Refsnes i SiO.

Nyheter
Personlig økonomi