Nordea varsler mulig søksmål mot Sørholt

Privatmegleren-eier Nordea varsler nå et mulig søksmål mot Miguel Sørholt og gründerne av eiendomsmeglerkjeden.

Miguel Sørholt. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Eiendomsmegler Miguel Sørholts franchiseavtale med Privatmegleren er sagt opp fra 1. oktober. Nå varsler Nordea, som eier eiendomsmeglerkjeden, et mulig søksmål mot Sørholt og tidligere partnere, skriver Dagens Næringsliv.Ett av stridspunktene er meglerens påståtte rett til å være med i enhver fremtidig etablering av Privatmeglerens kontorer i Oslo. Dette er en avtale Sørholt mener han inngikk med gründerne av Privatmegleren i 2004 da han ble hentet til kjeden.- Hvis det finnes en sånn avtale som Miguel Sørholt nå hevder, så var det ikke opplyst om under due diligence i 2007 da Nordea kjøpte aksjer i Privatmegleren, sier Nordeas advokat, Margrethe Buskerud Christoffersen, til avisen.Banken har derfor i et brev til Sørholt og Privatmegler-gründerne Christian Berg og Robert Fauske varslet et mulig krav om erstatning.- Det er jo ikke sikkert at domstolen vil komme til at det finnes en slik avtale som Sørholt sier, men skulle den komme til den konklusjonen, så har vi varslet søksmål, sier Christoffersen, og viser til at det i så fall er brudd på aksjekjøpsavtalen fra 2007.Sørholts advokat, Johannes Andersen, mener det varslede kravet er et pressmiddel i den pågående tvistesaken mellom Sørholt og Privatmegleren.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv