Økt risiko for ikke å få solgt

Eiendomsmeglere på Sørlandet melder at banker strammer inn på mellomfinansiering.

Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

- Vi ser at banker i større grad stiller krav om salg før kjøp slik at kunden ikke blir sittende med to boliglån, sier eiendomsmegler Gro Lillian Netland Hulløen til dn.Også regionsjef Claus Eftevaag i Eiendomsmegler 1 og administrerende direktør i ABCenter Øyvind Aasen opplever at boligkjøperne i regionen har hatt problemer med å få mellomfinansiering.Ifølge avisen har Agder-fylkene landets høyeste omsetningstid med 69 dager og er svakest på boligprisutvikling med minus én prosent.- Min magefølelse er at én av ti ikke fikk mellomfinansiering før, og at dette har økt til to av ti i dag. Andre velger selv å selge før kjøp av hensyn til egen sikkerhet, sier Aasen.

Nyheter
Næringseiendom