Så mye dyrere har det blitt å bygge bolig

Det blir stadig dyrere å bygge bolig. Så mye dyrere ble det i juli.

Boligbygging. Foto: NTB Scanpix, Kjell Herskedal.
Næringseiendom

Tall fra SSB viser at byggekostnadene for boliger steg 0,1 prosent fra juni til juli i år. Arbeidskraftskostnadene var uendret, mens materialkostnadene løftet seg 0,2 prosent.Kostnadsøkningen var like stor for både eneboliger av tre og boligblokker - det vil si 0,1 prosent.Fra juli i fjor til juli i år steg byggekostnadene for boliger med 2,9 prosent, mens arbeidskrafts- og materialkostnader økte hhv. 3,4 og 2,4 prosent i samme periode.Kostnadene for eneboliger av tre steg 2,8 prosent, og for boliglokker 3,0 prosent. Materialkostnadene steg hhv. 2,4 og 2,3 prosent for de to boligtypene siste året.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv