Statoil bygger ny storstue på Forus

Arkitektfirmaer inviteres til å sende inn forslag til Statoils nye kontorbygg på Forus Vest.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Næringseiendom

Bakgrunnen for konkurransen er at Statoil ønsker bedre samlokalisering av virksomheten, samt å tilrettelegge for fremtidens arbeidsformer, melder Teknisk Ukeblad.Statoil har allerede et kontorbygg på Forus Vest, mens dagens hovedbygg ligger på Forus Øst. De to områdene ligger på hver sin side av E39 mellom Sandnes og Stavanger.Planene om nybygg ble kjent for nesten ett år siden, men først nå lanseres konkurransen. Arkitekter har frist til 9. september med å sende inn. Planlagt byggestart er 2016, med ferdigstillelse i 2018.- Det skal være et inspirerende, fremtidsrettet og funksjonelt bygg som ivaretar arbeidsmiljøet for 3.500 mennesker på en god måte. Samtidig må vi sørge for at infrastrukturen i området ivaretas på en forsvarlig måte, sier direktør Kåre Thomsen, som også er ansvarlig for kontorbyggene i Statoil, i en pressemelding. (©NTB)

Nyheter
Næringseiendom