De siste tre årene har skipsreder John Fredriksen og Color Line-eier Olav Nils Sunde ligget i konflikt med Norwegian Property om festeavgift midt på Aker Brygge.Rederkollegene vant første runde i Oslo tingrett, og nå har Borgarting lagmannsrett også kommet frem til at seksjonseierne ikke skal betale festeavgift til det børsnoterte eiendomsselskapet de neste 75 årene.- Tingretten og lagmannsretten har imidlertid begrunnet sine avgjørelser ulikt, sier advokat Ståle O. Meleng i Wiersholm, som har representert ON Sunde Eiendom og Fredriksens Bryggegata.
En festeavgift ville kostet Bryggegata 4,7 millioner kroner årlig, og en regning på 700.000 kroner ville kommet til Sunde.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen! Følg HegnarOnline på Facebook her!
Til sammen var det dermed over 400 millioner kroner som lå i potten.Gjennom Bryggegata eier Fredriksen fire seksjoner i Sameiet Verkstedhallene, mens Sunde har én seksjon. Sommeren for tre år siden sendte Norwegian Property et brev med krav om markedsjustering og betaling av festeavgift, noe som ikke var krevd inn siden 1985.