Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities spår, overfor Nettavisen NA24, tidenes boligkrakk i Norge.
- Jeg vil si at det er en tredels sjanse for at vi nå er på vei nedover, og at det er det klassiske mønsteret vi nå ser, sier han.- Etterhvert begynner prisene å falle. Ser vi på hva som har skjedd i andre land etter kraftige boligprisoppganger, ville det ikke være uvanlig om boligprisene faller 40 prosent i løpet av 4-5 år før de snur, fortsetter han overfor nettavisen. ifølge Nettavisen NA24Les også: Hermanrud: Redd Norwegian har bestilt for mange flyLes også: HegnarTV-tipsene ville gitt deg 132 prosent avkastning Følg HegnarOnline på Facebook her!
Ifølge Hermanrud vil det si at boligprisene nå er i ferd med å flate ut, samtidig som salgene tar stadig lengre tid.Hermanrud mener det er galskap om en ny, borgerlig regjering revurderer de økte egenkapitalkravene ved boligkjøp.- Det er et sunt grep for å hindre at boligprisene kommer for høyt, og for å sikre seg at bankene kan håndtere et evt. boligprisfall uten å måtte få hjelp fra skattebetalerne, sier han.