Innen 2020 planlegger en grunneiergruppe en million kvadratmeter nye boliger, kulturbygg og næringsarealer i Groruddalen, skriver Finansavisen.Gruppen har akkurat presentert skissene for lokalpolitikere i Stovner Bydelsutvalg når avisen møter dem.- Hvordan gikk det?- Veldig bra. De var kjempepositive, så nå får vi bare se hva som skjer, sier eiendomsutvikleren Rune Borknes til Finansavisen.Han forteller at det også var kjempestemning da de presenterte prosjektet for Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune tidligere i år.
Disse står bak planene10.000 boligerLes hele artikkelen i lørdagens Finansavisen
Borknes har 25 års fartstid fra eiendomsbransjen, og eier tre bygg på Rommensletta - det aktuelle området - gjennom Access Eiendom.Dette eier han 20 prosent av, mens selskapene Chriba ved Christen Bakke og Bryn Invest ved Erik Petter og Jan Ivar Nygaard eier 40 prosent hver.Eiendomsutvikleren er klar over at det er enormt store planer han snakker om.- Men så er Groruddalen også et område med enormt store muligheter. Ingen har turt å drømme om at det var klart for å satses på, men vi mener dette vil være et kinderegg, sier Borknes til avisen.- Slik vi ser det kan det bygges inntil 10.000 boliger her, noe som vil være et godt bidrag til byens boligbehov. Groruddalen vil være et godt alternativ med tanke på et eventuelt OL i Oslo. Dessuten mener vi at det å utvikle denne delen av byen på nytt - med mennesket, livet og det flerkulturelle i sentrum - kan gjøre veldig mye positivt for integreringspolitikken i Oslo, forklarer han.