Avviser at de driver med boliggambling

Reitan-familiens partner har ikke solgt mer enn 20 prosent, men gir likevel full gass i Bjørvika.

Foto: Finansavisen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Reitan-familien, sammen med Veidekke Eiendom, skal bygge i alt 212 eksklusive leiligheter på Sørengstranda i Bjørvika.Totalt dreier det seg om leiligheter for 1,5 milliarder kroner.Mandag denne uken ble byggestart for første etappe - med 137 leiligheter - vedtatt. Samlet salgsverdi for disse leilighetene er 900 millioner kroner, mens bare 20 prosent av boligene har funnet kjøpere siden salgsstarten i vår.- De tar en enorm risiko, sier en markedsaktør til Finansavisen.I går kom det også frem at nyboligsalget stuper over hele Norge.Les også: Salget av nye boliger stuper i Stavanger- Dette er ikke gamblingAdm. direktør Emil Paaske i Veidekke Eiendom avviser at de driver med gambling.- Vi synes ikke dette er for risikabelt. Her snakker vi om to svært solide aktører og et spesielt godt prosjekt. Dette har vi stor tro på, sier han, og føyer til at planlagt ferdigstillelse ikke er før i 2016.Snittprisen i byggetrinnet er 82.000 kroner per kvadratmeter, der et tosifret antall leiligheter koster over 10 millioner kroner.Paaske kan fortelle at den dyreste leiligheten på 20 millioner er solgt. Kjøperen skal slå denne sammen med en naboleilighet.Les hele saken i dagens avis.