Boligprisene fikk seg en liten knekk - hva nå?

Bransjen sier boligsalgene tar lenger tid. Enkelte steder selger meglere alt etter første visning. I morgen får vi fasiten.

Fasade, Heggedal.

I morgen legger Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Finn.no og Eiendomsverdi frem tall for boligprisutviklingen i oktober.EFF påpeker at boligmarkedet i september var preget av ganske høy omsetning og lavere priser. Prisene falt 1,4 prosent fra august, mens salgsvolumet var omtrent på samme nivå som i samme periode i 2012.Les også: - Hermanrud bommer stygt på boligpriseneOktober er normalt en måned med en mindre boligprisnedgang, og i morgen får vi svaret på om prisfallet og det høye utbudet av bruktboliger fortsetter.- Etter en mindre prisvekst i 1. halvår har prisene flatet ut, og sågar gått litt ned utover høsten. Oktober er historisk en måned med svakere prisutvikling. Tilbakemeldingen fra våre medlemmer er at trenden med færre budrunder fortsetter, og at det generelt tar lenger tid å få solgt nå enn i vår.- Oktober-tallene vil gi svar på hvordan dette slår ut i boligmarkedet sier EFF-direktør Christian Vammervold Dreyer i invitasjonen til pressekonferansen.- Boligkjøperne er tilbake Daglig leder og partner Fredrik von Krogh hos Aktivs Asker-kontor sa til HegnarOnline tidligere denne uken at mange kjøpere har hoppet ned fra gjerdet de siste to ukene.- Antallet besøkende på visning har økt, og vi har hatt flere budrunder og salg til eller over takst/prisantydning. Andre Asker-meglere jeg har snakket med sier det samme.- I Asker-markedet har vi sett mange salg de siste par ukene i alle prissegmenter opp til 9,5 millioner, fortsetter von Krogh.Han kunne videre fortelle om prisrekord på rekkehus i Heggedal og en vertikaldelt tomannsbolig på Risenga som gikk godt over takst.- Vi snakker om vanlige boliger til vanlige folk i prisklasser hvor kjøperne er familier med to inntekter. Denne kjøpergruppen er og har vært den største, og vi ser igjen mer bevegelse i dette segmentet, sa von Krogh.Les også: - Skal mer til enn vi aner for å knekke boligpriseneSlik har det gått I oktober i fjor var boligprisene ned 0,4 prosent (sammenlignet med september i fjor), mens de sesongjustert var opp 0,7 prosent.I september i år falt boligprisene 1,4 prosent fra august, mens de sesongjustert var ned 0,9 prosent.Boligprisene i september lå 2,6 prosent over nivået i tilsvarende måned i fjor.Følg HegnarOnline på Facebook her!