Bråstopp på Tjuvholmen

På fem måneder er kun 14 leiligheter solgt på Tjuvholmen. - Jeg er glad vi ikke starter prosjektet nå, sier utbyggingssjefen.

Tjuvholmen med Kavringen Brygge. Foto: HegnarOnline

- Vi føler oss litt som på siste dag i OL, sier Gunnar Bøyum, adm. direktør i Tjuvholmen KS, selskapet som styrer utviklingen av Tjuvholmen, til Finansavisen.- Vi har vært gjennom mange øvelser over en lang periode, og har nå kommet til oppløpssiden. Det er en del som gjenstår, men på disse tider neste år skal alle byggekranene være borte.Bydelen i forlengelsen av Aker Brygge får eller har fått hotell, museum, restauranter, kontorbygg, grøntarealer, utsiktstårn, badestrand, gallerier og - for å være pinlig nøyaktig - 911 leiligheter.De siste månedene er det bolig det har handlet om. Salget gikk bra lenge, og det har ikke manglet på høydepunkter:I løpet av fjoråret solgte Tjuvholmen KS 92 leiligheter for 650 millioner kroner, skriver Finansavisen.Men det viser seg nå at resten av leilighetene ikke går like kjapt og greit. Per 1. juni hadde Bøyum & co 80 usolgte enheter. Finansavisens opptelling ved lunsjtider i går viste at 66 stykker ennå ikke er solgt, og det ser særlig ut til at fireromsleiligheter - en kategori som har vist seg å være vanskelig å bli kvitt for mange boligbyggere - er sterkt representert.- Jeg vil tro alle opplever det slik. Salget går rett og slett tregt, sier Bøyum til avisen, og fortsetter:- Sommeren var bra, men i månedene etterpå har vi merket at markedet har vært betraktelig roligere. Kanskje særlig i de prisklassene vi opererer - der bruker folk mer tid enn før.Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!