Thon tror på norsk "Florida" i sør

Eiendomskongen Olav Thon tror flere vil trekke sørover, også i Norge.

Foto: Finansavisen

- Jeg har hatt gleden av å åpne 50-60 kjøpesentre. Jeg har stor respekt for hvordan slike sentre virker inn på samfunnet. Men erfaringen fra alle de stedene vi har kjøpesentre, er at det bare er positivt. Det håper jeg inderlig vil være tilfellet også her, slik at Sørlandssenteret kan bidra til å sette Kristiansand på kartet, iser Olav Thon til DN.I går åpnet han sammen med DNB, Norges desidert største kjøpesenter på 101.500 kvadratmeter butikkareal, 195 butikker og 400 parkeringsplasser.- Vi ser jo andre steder i verden at folk trekker sørover. Det tror jeg vil skje i større grad i Norge også - til Norges Florida. Kanskje ikke på veldig kort sikt. Men innen 202-2030 tror jeg det vil skje. Jeg tror de sørligste delene av Norge vil få større og større attraksjon, sier Thon til avisen.