Tror ikke på prisboom uten boplikt

Eiendomsmegler Tormod Møller tror ikke fjerning av boplikten på Hvaler vil medføre noen priseksplosjon.

Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Hvaler er en av de 65 kommunene som praktiserer boplikt, en plikt den nye regjeringen har varslet at den vil fjerne. I motsetning til Hvaler-ordfører Eivind Norman Borge(Frp), tror ikke Eiendomsmegler Tormod Møller i Fredrikstad at å fjerne boplikten vil få noen større konsekvenser for boligprisene på Hvaler.- Enkelte eiendommer som ligger veldig flott til vil sikkert får et prisløft, men på Hvaler står det mange eiendommer litt innover på øyene og forfaller. De blir ikke brukt fordi de ikke er egnet som bolig i dag, og man får ikke bruke dem som fritidsbolig. Da kan det jo være hyggelig at nien får kjøpe dem som fritidsbolig og tar vare på verdiene, sier Møkker.Han mener kommunen bør ha mer fokus på belysning enn boligprisboom.- Hvaler kommune har i flere år slått av gatelysene fordi den har dårlig råd. Det blir litt snålt når den sier at du på den ene siden skal bo der fordi det skal være lys i vinduet ditt, og i neste øyeblikk slår av alle gatelysene i boligområdene midtvinters, sier Møller.

Nyheter
Næringseiendom