7 av 17 eksperter spår boligprisene opp i 2014 - én pessimist står støtt

Å si hvilken vei høna sparker synes enklere enn å spå boligprisene for neste år. Men optimistene er like mange som pessimistene.

Krogsveens kontor på Torshov i Oslo. Foto: Krogsveen.
Næringseiendom

Ryktene om boligprisenes død synes overdrevet: Like mange i Finansavisens boligpanel spår oppgang som nedgang i 2014.- Psykologien har snudd, konstaterer investor Ivar Tollefsen enkelt, og spår samtidig en nedgang på tre prosent det kommende året.En sammenstilling av 17 tips viser at mediantipset er null prisvekst til neste år, med nesten like mange positive som negative tips.Med boligprisvekst menes gjennomsnittlig boligpris for 2014 sammenlignet med for 2013.- Jeg aner ikke hvordan det vil gå, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities til avisen.Han lander likevel på minus 3-4 prosent, men sier utfallsrommet like gjerne kan strekke seg fra nullvekst til minus syv prosent.- Usikkerheten er stor, men grunnen til at jeg har minus tre prosent for både 2014 og 2015 er for å indikere risiko på lang sikt og at jeg tror på en klar nedgang i realprisene. Norske boligpriser er for høye i forhold til husleie, inntekt og de langsiktige byggekostnadene og knappheten på tomter, sier han.OBOS-sjef Martin Mæland er den største pessimisten på minus 4-5 prosent, mens megler Anders Langtind er største optimist på pluss 5,0 prosent.Les hele saken i dagens avis.

Nyheter
Personlig økonomi