Har brukt én halv mill. på nye skatteregler

- Det virker tildels meningsløst, sier eieren av Koteng Eiendom, Ivar Koteng.

Foto: Finansavisen
Næringseiendom

Eiendomsselskapet Koteng Eiendom har brukt nær en halv million kroner på å tilpasse seg nye skatteregler som trer i kraft fra 1. januar - som det kanskje får unntak fra, skriver DN.- Vi driver og tipper på reglene og hvordan vi skal tilpasse oss. Jeg er veldig glad for at vi har en så stor organisasjon at jeg ikke trenger å gjøre dette selv, sier Ivar Koteng, daglig leder og eier av Koteng Eiendom i Trondheim til avisen.- For oss hadde det vært mer intressant å bruke pengene på noe produktivt, i stedet for noe byråkratisk. Det virker tildels meningsløst, sier KotengIfølge DN er formålet med reglene å begrense fradragsretten for gjeldsrenter på lån mellom nærstående parter i konsern.Bakgrunnen har vært at man ønsker å hindre internasjonale storkonsern i å unndra skatt ved å flytte overskudd fra Norge til lavskatteland.- Jeg har stor forståelse for at regjeringen trenger et regelverk som sørger for at skatteinntektene blir som de skal, men organiseringen gjør at vi går inn i en kostnadsskrue med advokater og revisorer for å omorganisere og tilpasse oss for å få de fradragene vi skal ha, sier Koteng.

Nyheter
Næringseiendom