Boligbyggingen stupte i januar

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt med 47 prosent fra desember 2013 til januar 2014.

Byggeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt med 47 prosent fra desember 2013 til januar 2014, viser sesongjusterte tall fra SSB.Det ble i desember gitt igangsettingstillatelse til 1.837 boliger.Utviklingen skjer etter en oppgang på 13 prosent måneden før.Den store nedgangen for nye boliger skyldes blant annet at Oslo hadde gitt igangsettingstillatelse til flere større blokkprosjekter i desember, mens det bare ble gitt igangsettingstillatelse til bygging av 17 nye boliger i hovedstaden i januar, skriver SSB. Igangsatt bruksareal kom inn på 266.000 kvadratmeter i januar, 35,7 prosent mindre enn i desember.Ser man på siste tolvmåneders periode, ble det det gitt igangsettelsestillatelse til 29 100 nye boliger. Det er en nedgang på 4,9 prosent sammenlignet forrige tolvmåneders periode.Det ble gitt tillatelse til bygging av 5,2 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i løpet av siste tolvmånedersperiode. Det er 2,6 prosent mindre enn forrige tolvmåneders periode.Les mer her. Følg HegnarOnline på Facebook her!