Jeløya-villa kuttet fra 10,7 til 9,4 millioner kroner

- Her får du mye bolig for pengene. Denne hadde kostet tre ganger så mye i Oslo, sier megler Joachim Kolderup.

Ukens vintips
- Min kone og jeg har vært så heldige å ha bodd over 30 år på Jeløya. Men nå vil vi flytte til noe mindre som er lettere å holde i orden. Skal du holde denne eiendommen i hevd, er det ikke mange andre hobbyer du kan ha, sier Helge G. Watndal til HegnarOnline.Han og konen gjør nå et andre forsøk på å selge sin arkitekttegnede villa med 1,3 mål tomt på Refsnesstranda, et steinkast fra Refsnes Gods.
Rabatt: 1,3 millionerArtikkelen fortsetter under bildet.
Sommerstue.
- Mye hus for pengene- Tre ganger så mye i OsloArtikkelen fortsetter under bildet.
Stue.
- Slipper å vente på ettermiddagssolaArtikkelen fortsetter under bildet.
Utsikt fra vestvendt terrasse.
Fiske fra terrassen?Artikkelen fortsetter under bildet.
Kjellerstue.
- Har ikke dårlig tidAlle bildene er gjengitt med tillatelse fra megler. Følg HegnarOnline på Facebook her!
I fjor høst lå boligen med 300 kvadrameter P-rom fordelt på tre plan ute for 10,7 millioner kroner, tilsvarende takst.- Vi hadde vel 4-5 seriøse henvendelser den gang, og hadde antagelig solgt om eiendommen hadde hatt et mer modernistisk interiør. Interessentene var i hovedsak par på 35-45 år med barn, og som gjerne har andre tanker om hvordan ting skal se ut enn det vi hadde da vi bygde i 1983.- Kanskje vil de ta badet, slå ut en vegg eller gjøre noe innvendig. Kronene raser fort på. For å gi et lite bidrag, et slags incitament til kjøperne, bestemte vi oss derfor for å legge inn en rabatt, forklarer Watndal.Rabatten, eller kuttet i prisantydningen, er nærmere bestemt på 1,3 millioner til 9,4 millioner kroner. Da eiendommen nylig ble relansert, var det også med ny megler: Daglig leder og fagansvarlig Joachim Kolderup i Boa Eiendomsmegling i Moss.- Responsen på priskuttet har vært litt blandet, og vi har ikke fått spesielle reaksjoner. Men vi har satt opp en visning til helgen, og håper på godt besøk da. Til å være i dette området, snakker vi om mange kvadratmeter for pengene, sier Kolderup til HegnarOnline.- To boliger ble nylig solgt i samme gate. Nærmeste nabo på 138 kvadrameter P-rom gikk for ni millioner, mens den andre gikk for 11 millioner kroner. Begge disse var altså betydelig mindre enn denne, så kvadratmeterprisen er hyggelig, hevder megleren. Kolderup forteller om ytterligere salg i området fra 9-10 millioner og oppover.- I fjor hadde vi et salg til over 12 millioner, én til 10 og én til 10,5 millioner kroner. Vi har noen eiendommer her som ligger på dette prisnivået. Men i Oslo hadde nok denne kostet tre ganger så mye, sier han.- Villaen er litt umoderne nå, men godt vedlikeholdt. Den ligger 40 meter fra sjøen, har en stor tomt og utsikten er fantastisk, føyer megleren til. Selgeren selv trekker frem beliggenheten, og ikke minst hagen og utearealene. Villaen har 15 kvadratmeter terrasse på østsiden, og 33 kvadratmeter på vestsiden. Med sommerstuen teller utearealene 96 kvadratmeter.- På østsiden kan du innta frokosten i morgensolen, i le av vind og innsyn. Dette har vist seg som en innertier for oss, og har gjort oss i stand til å bruke sommeren på en annen måte enn å vente på ettermiddagssolen.- Eiendommen ligger stille og rolig, med gangavstand til nødvendig infrastruktur. Det er ikke langt til byen, og ikke mer enn knappe timen til Oslo. Videre har Moss blitt en kulturby med et utstrakt teatertilbud, noe jeg tror de fleste ikke har fått med seg, sier Watndal. Innendørs finner du de store, sosiale rommene, stuer og kjøkken i 1. etasje. 2. etasje har tre soverom, hvorav det ene med utgang til takterrasse, mens flere av rommene - trimrom, hobbyrom og verksted - er tilrettelagt for en aktiv fritid.Selgeren fremhever også de rike fritidsmulighetene på Jeløya, med både turstier og havørret i vannet utenfor.- Her kan du nærmest stå på terrassen med fiskestanga, sier Watndal med et smil. Han understreker at han ikke har veldig dårlig tid på seg.- Vi har vært nokså edruelige, og har ikke noe særlig gjeld. Vi kjøpte en leilighet på andre siden av Jeløya for halvannet år siden. Denne har vi tatt vare på og tenkt å flytte inn i, men vi har ikke noe press på oss.Så dere trives på Jeløya?- Ja, vi er mossinger både konen og jeg. Vi har bodd andre steder hjemme og ute, men hver gang funnet det best å komme tilbake hit. Forhåpentlig kan vi finne noen som ser det samme som oss, avslutter Watndal overfor HegnarOnline.