Lever i sus og dus på statens regning

Statlige Entra Eiendom sender hele ni direktører til Rivieraen for å mingle med Oslo-folk. Flere av konkurrentene sender én representant.

Klaus-Anders Nysteen - Foto: Finansavisen

Finansavisen kan i dag fortelle at statlige Entra Eiendom ikke sparer på reisebudsjettet når den internasjonale eiendomsmessen Mipim avholdes i Cannes om to uker.Ikke mindre enn 15 ansatte skal representere det statlige selskapet i Cannes, deriblant ni direktører.- Vi har planlagt dette lenge på forhånd, og reiser på rimelige billetter og med rimelig innkvartering. For oss er ikke dette kostnadsmessig veldig forskjellig fra et tilsvarende arrangement i Norge, sier adm. direktør Klaus-Anders Nysteen til Finansavisen.Til sammenligning sender Eiendomsspar én person. Det samme gjør Aspelin Ramm og Höegh Eiendom. Norwegian Property er ikke representert på messen.Finansavisen er kjent med at hotellprisene i den lille byen spretter voldsomt til værs de fire dagene messen varer.- Det er jo først og fremst en møteplass, en arena hvor man kan møte bransjekolleger og diskutere eiendom. Det er spesielt kollegene i nærområdet i og rundt Oslo som møtes, sier Nysteen.Entra Eiendoms pengebruk har tidligere vært utsatt for kritikk.I fjor ble Le marché international des professionnels de l'immobilier, som messen heter i sitt fulle navn, besøkt av 19.400 gjester fra 83 land. Målet er å skape en møteplass og fremme investeringer på tvers av regioner og landegrenser.