Finansavisen kan i dag fortelle at statlige Entra Eiendom ikke sparer på reisebudsjettet når den internasjonale eiendomsmessen Mipim avholdes i Cannes om to uker.
Ikke mindre enn 15 ansatte skal representere det statlige selskapet i Cannes, deriblant ni direktører.Til sammenligning sender Eiendomsspar én person. Det samme gjør Aspelin Ramm og Höegh Eiendom. Norwegian Property er ikke representert på messen.Entra Eiendoms pengebruk har tidligere vært utsatt for kritikk.
- Vi har planlagt dette lenge på forhånd, og reiser på rimelige billetter og med rimelig innkvartering. For oss er ikke dette kostnadsmessig veldig forskjellig fra et tilsvarende arrangement i Norge, sier adm. direktør Klaus-Anders Nysteen til Finansavisen.Finansavisen er kjent med at hotellprisene i den lille byen spretter voldsomt til værs de fire dagene messen varer.- Det er jo først og fremst en møteplass, en arena hvor man kan møte bransjekolleger og diskutere eiendom. Det er spesielt kollegene i nærområdet i og rundt Oslo som møtes, sier Nysteen.I fjor ble Le marché international des professionnels de l'immobilier, som messen heter i sitt fulle navn, besøkt av 19.400 gjester fra 83 land. Målet er å skape en møteplass og fremme investeringer på tvers av regioner og landegrenser.