Lokkes av stadig billigere Spania-boliger

Mens boligprisene fortsetter å synke i Spania, kjøper stadig flere nordmenn bolig i landet.

Boliger. Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
Næringseiendom

De spanske boligprisene gikk ned med 7,8 prosent i 2013, ifølge tall fra Spanias statistikkbyrå INE. Sammenlignet med toppåret 2007 har prisene sunket med rundt 50 prosent i populære ferieregioner som Costa Brava og Costa del Sol.Antall nordmenn som har kjøpt bolig i Spania, har steget i takt med prisnedgangen, ifølge Fastighetsbyrån.- De siste årene har vi sett en markant økning i interessen fra Skandinavia, og sammenlignet med 2009 har tre ganger så mange svensker og nordmenn kjøpt bolig i Spania, sier Sigrid Beate Jegleim, sjef ved selskapets kontor i Marbella.Antall kjøp gjort av nordmenn økte med 27 prosent fra 2012 til 2013, og norske kjøp utgjorde 5,3 prosent av utenlandske kjøp. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi