Dommedagsprofetiene for det norske boligmarkedet slo klart ut i folks boligadferd i vinter. Omtrent da norske og utenlandske aktører hadde senket sine prisanslag mest, spurte Eiendomsmegler Vest kunder i sine nærområder om deres prisforventninger for 2014, skriver Finansavisen.Svarene viste at kundene ikke trodde på fortsatt kraftig prisvekst, men heller ikke på noe klart stup. I gjennomsnitt trodde respondentene på et prisfall på 1,2 prosent for 2014.- Hittil i år har prisutviklingen vært ganske flat. Så langt har folket fått rett, konstaterer informasjonssjef Harald Queseth i Eiendomsmegler Vest overfor Finansavisen.
- Det er folket som er markedet, ikke ekspertene, sier han, og viser til Finansavisens sak fredag, da sjeføkonom Terje Strøm i NyAnalyse fnyste av særlig utenlandske eksperter som mente det norske boligmarkedet var sterkt overpriset.Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!
- Driverne bak boligprisene er fortsatt tilstede, mener Queseth.- Vi har lav boligbygging, høy befolkningsvekst og god økonomi, sier han til Finansavisen.