Frisk vekst i Tromsø, prisfall på Sørlandet

Én by skiller seg kraftig ut med sterk prisvekst det siste året. I flere andre byer har prisene falt.

Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Tall Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Finn.no og Eiendomsverdi la frem i dag viste at boligprisene steg 1,4 prosent på månedsbasis i mars.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,7 prosent på månedsbasis.Boligprisene ligger nå 0,3 prosent høyere enn i mars i fjor, og dermed steget nærmere 4 prosent siden nyttår.Ifølge EFF er fjorårets prisnedgang nå korrigert.Les også: - Er det ikke utrolig pinlig at de må stå midt oppi det for å se hva som skjer?Les også: - Er dette boligpristoppen for i år?Les også: - Dommedagsprofetene tar feilDe dyreste byene Her er de ti dyreste byene i Norge, rangert etter snittpris per kvadratmeter, alle boliger:Oslo: 46.446 kronerStavanger: 39.814 kronerTrondheim: 35.460 kronerBergen: 35.178 kronerTromsø: 35.069 kronerSandnes: 34.283 kronerBodø: 29.352 kronerDrammen: 29.028 kronerTønsberg: 27.536 kronerÅlesund: 27.030 kronerEFF, Finn.no og Eiendomsverdi ber brukerne av rapporten ha klart for seg at de gjennomsnittlige kvadratmeterprisene er beregnet på brutto tallmateriale hvor såkalte sammensetningseffekter kan inntreffe.- Det vil si at to måneder inneholder observasjoner fra forskjellige boligmasser, og dermed ikke er helt sammenlignbare. Indeksen vil imidlertid kontrollere for dette, og angi prisutvikling for sammenlignbare boliger, heter det.Friskt i nord, slapt i sørHva viser så indeksene for prisutviklingen i de største byene i mars?Tromsø: 2,1 prosentMoss: 1,9 prosentSarpsborg: 1,9 prosentFredrikstad: 1,8 prosentHaugesund: 1,8 prosentPorsgrunn: 1,7 prosentBodø: 1,6 prosentSkien: 1,6 prosentTre byer kan vise til 1,5 prosent prisvekst i mars: Hamar, Larvik og Lillehammer.De siste 12 månedene viser Tromsø vei, med 8,3 prosent prisoppgang. Nærmest følger Bodø på pluss 3,2 prosent, mens Sarpsborg og Hamar kan vise til 2,8 prosent.I andre enden finner vi Kristiansand, der prisene har falt 5,1 prosent. I Oslo og Stavanger har prisene falt hhv. 2,7 og 2,6 prosent.Følg Hegnar.no på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi