Tidligere i dag ble det kjent at Finanstilsynet har mottatt bekreftelse fra danske og svenske finanstilsynsmyndigheter om at tiltaket for å øke risikovektene på norske boliglån vil bli gjort gjeldende for alle svenske og danske bankers virksomhet i Norge.
På Oslo Børs har investorene reagert med å sende DNB opp 3,5 prosent til 104,30 kroner på dagens høyeste volum.Finanstilsynet varsler samtidig at norske banker må øke egenkapitalen ytterligere for å møte økonomisk usikkerhet og kommende regulatoriske krav.Norsk Familieøkonomi registrerer med stor tilfredshet at filialer av svenske og danske banker i Norge får krav om samme risikovekter som norske banker når det gjelder norske boliglån.- De norske bankene har lenge hevdet at konkurransen er skjev og fordelaktig for utenlandske banker, særlig svenske og danske. Da er det gledelig å kunne registrere at de norske bankene nå må konsentrere seg om å yte gode betingelser til norske boliglånskunder istedenfor hele tiden å skylde på utenforliggende momenter.- Det er helt naturlig at det er et nordisk samarbeid på dette området. Det har Finansdepartementet hevdet lenge, og nå har vi endelig fått en bekreftelse, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen i en kommentar til Hegnar.no.