Før påske ble det kjent at en av landets dyreste og mest ærverdige eiendommer, Canadas tidligere ambassadørresidens på Bygdøy utenfor Oslo, endelig var solgt til ukjent kjøper.
For to uker siden kunne Kapital avsløre at de såkalte ukjente kjøperne er flyarving Erik G. Braathen – som i 2009 kjøpte den tredje dyreste boligen som har vært omsatt i Norge – og investor og tidligere meglersjef i Carnegie, Tore Eiklid. 40 millioner i rabatt på norsk herskapsbolig
Eiklid fortalte da til Kapital om planer om å bygge 18 boliger fordelt på seks hus, samtidig som duoen beholder og rehabiliterer det flotte hovedhuset på 1.200 kvadratmeter og parkanlegget.DN "bekrefter" i dag det Kapital skrev for to uker siden, og at det er snakk om 18 leiligheter i seks frittliggende hus langs eiendommens østre og vestre kant på den søndre delen av tomten.Hver av bygningene skal inneholde tre leiligheter, to i første plan og én i andre plan.Ifølge DN blir leilighetene rundt 150 kvadratmeter store med heis rett inn i leiligheten fra underjordisk garasje.- Dette blir store og gode leiligheter med høy kvalitet for folk med god økonomi, men som ikke har lyst til å bo i hus. Det blir en dyr affære å bygge, og da kommer det fort på 100.000 kroner kvadratmeteren, men det er for tidlig å fastslå pris, sier Eiklid til avisen.Les også: