Kraftig fall i byggetillatelser

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger er kraftig ned fra i fjor.

Boligbygging. Foto: Finansavisen.

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt 4,8 prosent fra mars til april, viser sesongjusterte tall fra SSB.Det ble i april gitt igangsettingstillatelse til 1.643 boliger.Det tilsvarer et fall på hele 32,0 prosent fra april i fjor.Igangsatt bruksareal falt 1,6 prosent fra mars til april - til 232.700 kvadratmeter.Kraftig ned fra i fjorSammenlignet med foregående 12-månedersperiode, har antall igangsettingstillatelser falt 12,2 prosent.Hittil i år (januar, februar, mars og april) er 7.789 boliger igangsatt.Det tilsvarer en nedgang på 24,4 prosent fra samme periode i fjor.Hittil i år har igangsatt bruksareal til boliger kommet opp i 1.104.400 kvadratmeter - 19,3 prosent lavere enn på samme tid i fjor.Ikke igangsatt bygging SSB minner om at registrerte igangsettingstillatelser ikke må forveksles med igangsatt bygging.- At det gis en igangsettingstillatelse, innebærer ikke alltid at bygging settes i gang umiddelbart. Særlig i nedgangstider vil det kunne være en del byggeprosjekter som ikke blir satt i gang, eller som blir utsatt etter at tillatelse for bygging er gitt, heter det.Les mer her. Følg Hegnar.no på Facebook her!