- Statoils nye storstue blir et ikonisk landemerke

Realiseringen av Statoils nye hovedkontor på Forus starter nå. Det kommer til å ruve.

Ukens vintips
Statoil planlegger en ny storstue på Forus, og selve byggingen skal etter planen begynne i 2017.I april ble det kjent at Statoils nye landemerke skal baseres på det svenske arkitektkontoret Wingårdhs prosjektforslag E=mc.
Og nå starter prosessen med å avklare viktige reguleringsspørsmål og begynne arbeidet med konsekvensutredning av eiendommen på 138.000 kvadratmeter på Forus Vest.- Statoils nye hovedkontor blir et ikonisk landemerke og et sentralt orienteringspunkt i Forus-området. Dette er et nyskapende, høyteknologisk bygg, og Statoil har ambisjoner når det kommer til miljø og energimålsettinger. - Det er slike komplekse prosjekter vi lever for, sier administrerende direktør Terje Bygland Nikolaisen i COWI Norge.Det rådgivende ingeniørselskapet vant det prestisjefulle oppdraget som omfatter bistand i reguleringsplanarbeidet, samt rådgivning og planlegging i definisjons- og utførelsesfasen. COWI har med Stavanger-selskapet Procon som underleverandør på byggeteknikk.- Vi har de siste 15 årene gjennomført flere prosjekter med Wingårdhs. Vi jobber godt sammen, og utfyller hverandre faglig, sier Kirsti Engebretsen Larssen, divisjonsdirektør for Bygninger i COWI. - Vi er derfor svært fornøyd med Statoils valg av arkitekt, legger hun til.Eiendommen Statoil eier på Forus Vest er altså på ca. 138.000 kvadratmeter.Statoils plan er å samlokalisere organisasjonen som sitter i ulike kontorlokaler i området.Statoil har allerede et kontorbygg på Forus Vest, mens dagens hovedbygg ligger på Forus Øst. De to områdene ligger på hver sin side av E39 mellom Sandnes og Stavanger.Et nytt kontorbygg vil - i tillegg til eksisterende bygg på Forus øst - møte Statoils kontorbehov i Stavanger fra 2019. Det nye kontorbygget skal ha plass til 3.500 arbeidsplasser.Forus Næringspark ligger mellom Stavanger, Sandnes og Sola. Her jobber i dag nær 40.000 mennesker i det som er Norges største næringsklynge. Næringslivet i parken omsetter for svimlende 1.000 milliarder kroner i året. Området skal de neste 20-30 årene transformeres til en ny by på størrelse med Stor-Drammen målt i antall personer som bor og jobber der.