Prisutviklingen for hytter ved sjøen har steget 0,9 prosent det siste året og landets eiendomsmeklere melder om stigende interesse blant kundene, viser tall fra Eiendom Norge. De siste tolv månedene er det solgt 2.149 sjøhytter i hele landet, en økning på 119 fra året før. En firedel av salgene har skjedd i mai og juni med 597 salg.Den typiske sjøhytta har nå en snittpris på 2 millioner kroner. Men drømmer du om et ferieparadis på Tjøme, som er landets dyreste hyttekommune, er nå medianprisen der på nesten 4,5 millioner kroner. Like bak kommer sjøhytter i sørlandskommunene Søgne og Lillesand med medianpriser på 4,4 og snaut 4,3 millioner kroner. Flest hytter er imidlertid solgt på Hurum, Hvaler og i Fredrikstad.Den generelle trenden er imidlertid at selgerne ikke oppnår prisantydning. I snitt ble hyttene som ble omsatt sist år solgt 3,3 prosent under prisantydning.– Tallene vitner om et selektivt marked, der selgerne og kjøperne finner hverandre gjennom lengre forhandlinger, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge. (©NTB)