Etter å ha gått svanger med en rekke ideer og planer de siste årene har arkitekt Finn Sandmæl nå kokt det sammen til ett produkt: Mini-Cube.- Nå føler jeg at tiden er inne for å få materialisert dette, små kvalitetsboliger med høy standard til de på motsatt side av formuesskalaen enn de jeg vanligvis har som kunder, sier han til Finansavisen.Boligen settes ifølge avisen sammen av fire moduler på drøyt 50 kvadratmeter oppå hverandre, totalt 108 kvadratmeter, med takterrasse på toppen.Er grunnmuren er ferdig satt opp, hevder Sandmæl han kan sette opp huset på to dager og ferdigstille det helt på to uker.Prisen er to millioner kroner pluss moms, eksklusive grunnmur og tomt. 20.000 kroner kvadratmeteren.
- Dette kommer til å sprenge prisskalaen nedover i markedet. Boligprisene vil gå ned, sier Sandmæl.Artikkelen fortsetter under bildet.
Verdenspatent på solcellepanelLes hele saken om billighuset i dagens avis.
Han hevder overfor Finansavisen at ingen annen leverandør leverer tilsvarende design og kvalitet til denne prisen.- Og ingen har tilsvarende energiteknologi integrert i huset, sier arkitekten.Sandmæl har nå fått verdenspatent på sitt solcellepanel, som har sildrende vann på baksiden, såkalt gravitasjonskjøling. Dermed har han både elektrisk strøm og oppvarmet vann.Modulene bygges med Sandmæls robotiserte teknologi i Litauen og Tyskland, og en ny kjempefabrikk er prosjektert i Nord-Sverige.